speelse interventies door 'het labo'

Kom je geregeld vreemde kronkels, een hinkelpad, een zoektocht, een vogeltje, een spel tegen? Dit is het werk van Het Labo, een collectief van kunstenaars en makers.

Het Labo collectief werd eind jaren tachtig geboren in de Gelatinefabriek van Hasselt als een platform dat de crossover tussen de toegepaste en de beeldende kunst zou verdedigen en dit ging promoten met thematische tentoonstellingen. Tot op heden wordt dit nog steeds gedaan. Ook worden ze geregeld gevraagd om expo's, straatfeesten (Ja, zoals Vollebak Vennestraat) en andere ruimtes in te vullen.

Voor Genk op Gang deden ze dat maar al te graag met de groene lijn. Hier en daar gingen ze op de knieën om de lijn een andere vorm te geven, speelden ze 'de vloer is lava' om een spel te introduceren en op de brug aan Thor Central vind je zelfs een morse code die je kan ontcijferen.

Steeds ging Het Labo op zoek naar speelse activiteiten die zouden passen bij de omgeving. Kom je een groen rond bordje tegen? Stop dan zeker om je wandeling nog net dat tikkeltje interessanter te maken. 6,2 km is ook best lang, pauzeer op deze plekjes en geniet van het spel in de omgeving.