genck metropole

 

De voetgangerstunnel die pal onder de Europalaan loopt is een installatie van de Genkse kunstenaar Aaron-Victor Peeters rijker. 'Genk Metropole'.

"Als kunstenaar ben ik veel bezig met verleden, heden en toekomst. De installatie is vertrokken vanuit mijn fascinatie voor Genk, van een dorp met een vergeten kunstenaarskolonie tot een postindustriële stad. In deze installatie kan je als het ware door de tunnel van het verleden naar de toekomst wandelen. Een toekomst die er nooit gekomen is doordat de steenkoolmijnen zijn moeten sluiten en de industrialisatie gestopt is voordat Genk een metropool is kunnen worden. Het werk zit vol kleine knipogen naar verleden, heden en toekomst."

 

Nee hoor, de mensen hier rechts op de foto zijn niet aan het vandaliseren. In de tunnel liet Aaron-Victor Peeters heel wat wit-ruimte vrij zodat Genkenaren deel kunnen worden van de kunst-installatie. Je kan er een boodschap, herinnering of gedicht over Genk op kwijt. Zo worden de ervaringen en herinneringen van Genkenaren gedeeld onder elkaar en is de tunnel steeds in verandering. Ook dit brengt weer het verleden, heden en toekomst in contact met elkaar.